Groepsuitje: Keramiek maken in 1 of meerdere dagdelen

Kennis maken met keramiek vervaardigen met je familie, vrienden of kennissen. Dit kan tijdens een workshop van circa 3 uur. De workshop begint met uitleg over hoe een object op te bouwen. Vervolgens gaan de deelnemers aan de slag met circa 0,5 kilogram klei per persoon. Dit kan op basis van een gezamenlijk thema of vrij werk. Het resultaat wordt gedroogd, geglazuurd en gebakken door Maakplaats De Steenuil. Later kan het werk worden opgehaald.
Ook is er de mogelijkheid om de gecreëerde objecten door De Steenuil te laten samenvoegen tot een kunstwerk. Mogelijkheden in overleg en dat bepaald ook de meerprijs.
De workshop vindt plaats bij Maakplaats De Steenuil. Koffie, thee en water zijn beschikbaar. In overleg kan op locatie de workshop worden verzorgt. De extra kosten (bv reiskosten) worden dan in rekening gebracht.

De kosten zijn voor seizoen 2023-2024:

Minimaal aantal deelnemers is 6 personen (maximaal 12 personen). De kosten bedragen € 65 per persoon all-in (dus twee workshops, boetseren en glazuren), inclusief koffie/thee en iets lekkers. Tijdens een tweede workshop worden de werken zelf het geglazuurd, eventueel kunnen wij dat voor u doen.


Draaien op de draaischijf

Kennis maken met draaien op de elektrische draaischijf, ook dat kan tijdens een workshop van circa 2,5 uur. Je gaat aan de slag met centreren van de klei en vervolgens het maken van een kopje, beker, kommetje of schaaltje. Wanneer je heel goed bent lukt het misschien om er twee te maken. Op het einde maken we gezamelijk de draaischijfen, gereedschap, de vloer etc. schoon. De werken moeten daarna drogen. Na ongeveer een week kunnen ze worden afgedraaid. Na 3 weken kunnen ze worden geglazuurd.

De kosten voor seizoen 2023-2024 zijn:

Minimaal aantal deelnemers is 4 personen (maximaal 9 personen). De kosten bedragen € 75 per persoon all-in (dus twee workshops, draaien en glazuren) inclusief koffie/thee en iets lekkers. Tijdens een tweede workshop worden de werken zelf het geglazuurd, eventueel kunnen wij dat voor u doen.

Frans in actie met de elektische draaischijf
Frans in actie met de elektische draaischijf
Elektische draaischijf

CONTACT

Adres:

Brouwersweg 6 5981NG, Panningen

Telefoon:

077 3079579

of

06 13034223

© 2024 Maakplaats de Steenuil. All Rights Reserved | Bank: NL50 RABO 0351 7918 68 | kvk: 65379519 | BTW nr: NL856088523B01 | Design by W3layouts